2012. április 21., szombat

Sáros, véres,de levendulás


Tegnap megint könyvbemutató volt. A dunaszerdahelyi Historium kiadó idei első bemutatóján a Sár, vér, levendula című novelláskötetet mutatta be a közönségnek. Az est moderátora Nagy Erika prózaíró volt.

   A tavaly meghirdetett azonos nevet viselő pályázatra több írás is beérkezett, de a kötet ezekből csak a legjobb tizenkettőt foglalja magába. A sötét középkorban játszódó történeteket tartalmazó kiadványt Bíró Szabolcs, a kiadó vezetője válogatta és Póda Erzsébet szerkesztette. „Sokaknak a középkorról kizárólag a lovagok és a királyok jutnak eszükbe. Ám a könyvben helyet foglaló elbeszélések épp úgy szólnak róluk is, mint az egyszerű emberekről” – mondta Szabolcs. A szerzők közül egy szlovákiai, egy erdélyi és tíz magyarországi. A bemutatón részt vett a tizenkettőből Köcsky Rudolf és Pollák Gergő, akik Magyarországról érkeztek Dunaszerdahelyre kizárólag a bemutató miatt. Számukra ez az első alkalom, hogy nyomtatott formában jelenhettek meg írásaik, s mikor megtudták, alig bírták felfogni.

   A következő bemutatóra május negyedikén, pénteken kerül sor, amikor Marcellus Mihály Aquincum farkasa című könyvével ismerkedhet meg a közönség.




Nincsenek megjegyzések: