2009. augusztus 3., hétfő

Egy átlagpolgár véleménye

Melegek, homoszexuálisok, vagy ahogy pejoratív értelemben használják: buzik. Elnézést a kifejezésért, semmiképpen nem tekintendő személyeskedésnek. Eszem ágában sincs bántani az embereket – ha ők sem ártanak nekem, csak tényeket vázolok.


Tehát, ki is az a homoszexuális? Sokak fejében ezen kifejezés hallatán férfiak jutnak eszükbe, akik „szeretik” egymást (értse mindenki, ahogy akarja). De álljunk csak meg egy szóra… Nem csak férfiakról van itt szó. Nem, nem! A homoszexuális az: „Aki a vele azonos neműekhez vonzódik, velük tart fenn nemi kapcsolatot.” – ezt írja az Akadémia Kiadó által 2003-ban kiadott Értelmező kéziszótár. Ez így van! Tehát aki a kifejezés hallattán férfiakra gondol, az gyorsan nézzen magába…
Ez itt a probléma. Az, ha két nő nyalja-falja egymást, azzal nincs semmi gond, mert azt még mi férfiak is élvezzük, de még a nők is izgatottan bámulják. Ha ugyanez történik két hímmel, akkor az már gusztustalan. Ez az általános vélemény és bevallom, hogy ezzel magam is egyet kell, hogy értsek, csak azt nem tudom megmagyarázni, hogy miért van ez. Egyszerűen így vagyunk „programozva”, vagy imigyen lettünk „létrehozva”; nem értem és talán nem is fogom megérteni sohasem.
Vannak felvonulások, tüntetések ellenük, mellettük, velük, de vajon használnak ezek valamit is. Mennyire nehezen fogadják be a közösségek a „másokat”? Pár évvel ezelőtt az én környezetemben is kiderült egy illetőről, hogy a saját neméhez vonzódik. Pár hétig mindenki azon csámcsogott, de aztán el is ült a pletykavihar, viszont az illetőt azóta nagyon ritkán látni (talán kétszer futottam vele össze az eset óta). De ő bevallotta és ezzel magára nyomta a társadalom láthatalan bélyegét. Kellett ez neki? Egyes külföldi országokban teljesen „emberszámba” veszik őt/őket, de nálunk még nem alakult ki az a tolerancia az emberekben és nem tűrik meg a „másokat” maguk között/mellett. Vajon kinek, vagy minek a hibája ez? Feltehetjük tehát magunknak a kérdést, hogy vajon mi vagyunk-e a maradiak, vagy azokkal az országokkal van a baj, ahol engedik a házasságukat és még gyereket is adoptálhatnak? Mindenki nézzen jól magába és döntse csak el, hogy fáj az neki, ha a szomszédja a saját neméhez vonzódik? Fáj, ha köszön az utcán? Nem mondom, olyan esetben, ha rámszállna egy pasi és a tizedikre sem értené, hogy én a csajokra bukom, akkor én is bemosnék neki, de ez csak a töredék. Szóval? Van velük bajunk, vagy nincs? Én személy szerint tényleg addig vagyok nyugodt és toleráns, míg nem fogdozzák a fenekem azonosneműjeim, és bocs, de ez az én véleményem.

3 megjegyzés:

kittiiii írta...

Semmi baj nincs velük.A többi emberrel van a baj.A melegek sokkal megértőbbek,érzékenyebbek.Miért kéne titokban élniük,megvan a joguk hozzá,hogy úgy,ott és azzal éljék az életüket,ahogy és akivel akarják.
De az persze nem baj,ha valaki iszik,veri a feleségét vagy sikkaszt,csak az,ha valaki nem a nunira bukik.Nem értem az embereket!

Lucia írta...

ezt naon jol leirtad:)egyett ertek veled:)

Sandi írta...

Oh, nagyon köszönöm :))