2009. november 9., hétfő

Újabb

Azért az a címe a bejegyzésnek, hogy "újabb",mert ismét született egy kispróza - ugyanis hosszút nem tudok írni - és ezt szeretném megosztani veletek. Van neki hátsó mondanivalója, mint mindegyiknek. Kíváncsi vagyok, ki jön rá arra, hogy miért az a címe az írásnak ami. Tessék parancsolni:

Időutazás

Éppen befejezte a varázsige mormolását, amikor zajokra lett figyelmes a folyosó felől. Elfújta a gyertya lángját és ahogy kisietett a szobából, maga után húzta annak gyenge füstjét.

„Vajon ki lehet az?” – gondolkodott. Kilesett a kukucskálón, de sötétséget látott, viszont a hangokat hallotta. Többen voltak. Az ő nevét mondták az ismeretlen szájak. Egy pillanatra összerezzent, de nem pánikolt be. Visszasietett a szobába és kezdte elpakolni a gyertyákat, a pálcát, a köteleket és a növényeket. Neszeket hallott ismét, amik arra engedték következtetni, hogy a zárral babrálnak, de ő csak hallgatott és pakolt tovább teljes nyugalommal. Tudta, mi vár rá, ellenkezni nem volt miért.

Mikor úgy látta, hogy minden a helyén van, kezébe fogta a kést, az athamét. A tükör elé állt, majd saját szemébe nézett. Idegen nyelven kezdett mormogni. Egyre erőteljesebben hagyták el a száját a szavak és ő csak skandált. Majd hirtelen abbamaradt a mondóka. Felemelte kezét és a tükör felé fordította a tenyerét, majd megvágta a késsel. Ekkor kivágódott az ajtó…

Pár nappal később a szomszédoknak furcsa lett, hogy nem látják a lányt és kihívták a rendőröket. Munkába sem ment be, de még a boltba sem. A hatóságok felakasztott holttestre leltek a lakásban. Öngyilkosság. A szakértő nem értette, hogy miért vágta meg a kezét, mielőtt öngyilkos lett.

A következő hetekben nyolc megmagyarázhatatlan haláleset történt a környéken. Mind 40-es férfi volt és egytől egyig egyházi személyek.

Nincsenek megjegyzések: