2010. április 6., kedd

Csallóközi „piszkos” tizenkettő

Egy nemsokára megjelenő lemez került a kezembe. Megkértek, hogy írjam le a véleményem róla. Megmondom őszintén, hogy érdekelt a dolog, ezért is bólintottam rá a kérésre azonnal. Mikor hazamentem, azonnal meghallgattam, ugyanis már a címe felkeltette az érdeklődésemet: Zene aratáshoz.
Ahogy felcsendültek a dallamok, hatalmas meglepetés ért. Tizenkét előadó, tizenkét opus és majdnem ugyanennyi stílus váltja egymást az albumon. Egy-két kivételtől eltekintve mindet ismerem, sőt, személyes jóbarátaim is akadnak köztük. Csodálkozom, hogy ennyi ideig titokban tudták tartani a lemez készülését, hiszen, ha belegondolunk, Dunaszerdahelyen vagyunk, ahol minden titok elszabadul, ha nem is előbb, de utóbb biztosan. Majdnem egy éven keresztül csak néhányan tudtak a korong létrehozásáról.
Mindannyian rajta vagyunk a lemezen, akik itt élünk a Csallóközben. Valamelyik, az összefogott zenekarok bármelyik koncertjén biztosan megfordultunk már és néha még rendesen meg is izzadtunk egy-egy ugrándozásos tombolás alkalmával. De az is lehet, hogy csak hallottuk valahol az éterben az egyik számot. Előfordulhat, hogy valamelyik formáció egyik tagja a szomszéd asztalnál sörözött a kocsmában, vagy éppen kávézott valahol, ahol mi is jártunk és így tovább. Lehetne ezt ragozni, de teljesen felesleges, mert a lényeg ugyanaz. Itt van egy album, ami mindannyiunké. Az enyém, a tiéd és az övé is, mert nekünk készült.
Nagyon sok formáció jött létre az elmúlt évek alatt, amelyek csak bizonyos rétegeket szólítanak meg zenéjükkel. A létrejött alakulatok zöme egy idő után feladta a szellemi harcot és a sarokba dobta a képzeletbeli lantot is. De ők nem! A Zene aratáshoz című korongon szinte mindenki megtalálja a szája ízének megfelelő muzsikát. Hallgathatunk többek közt rockot, hardcore-t, de akár hiphop-ot is. A lemez megteremtői egyelőre nem szeretnék, ha a nevük felmerülne, és azt sem árulják el, hogy ki található a 12 előadó listáján. Meglepetésnek szánják éppen úgy, mint a cédét. Hivatalos lemezkeresztelőre a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ színháztermében kerül majd sor április 10-én. Fellép a párkányi Jóvilágvan formáció és sokéves hallgatása után a dunaszerdahelyi Ardea zenekar és. A koncert éppen annyira lesz ingyenes, mint maga a lemez. Ez nem vicc! A cédét mindenki megkapja, aki ellátogat az eseményre. Eddig nagyon idillinek tűnhet a dolog, viszont egyetlen hátulütője van a történetnek: összesen 1000 album készült. A kiadást a ClubMedia reklámügynökség vállalta magára egyetlen szponzor, a dunaszerdahelyi T-Centrum anyagi támogatásával. A cég látott fantáziát a kezdeményezésben és úgy gondolták, hogy kár lenne veszni hagyni egy ilyen potenciájú ötletet. Teret adtak a fiúknak álmuk megvalósítására és sikerült.
Ez a zenei egyveleg ténylegesen összefogja régiónk dallamos világát ezzel is gazdagítva és szélesítve a már kialakult muzikális spektrum határait. Ha szereted a zenét és érdekel a lemez, látogass el te is a lemez keresztelőjére, hogy együtt bulizhass az ötletgazdákkal, valamint, hogy közte légy azon ezer embernek, aki magáénak tudhatja az albumot. Tehát a jelige: április 10, Dunaszerdahely, VMK, színházterem.

1 megjegyzés:

cho írta...

ajj, de várommár:) de remélem, ha elvitted a harddisket, ráteszed ezt is?!:):)