2009. június 29., hétfő

Cigaretta

Nagyot szívott a cigarettájából, mielőtt eloltotta a hamutartóban. Élvezettel kortyolt bele az előtte álló feketébe és érezte ahogy a sötét színű nedű leszánkázik a torkán. Szeretett kávézni, csak kár hogy az orvosok megtiltották neki, így csak ritkán hódolhatott ennek a káros szenvedélynek. Bele volt merülve a gondolataiba, látszott az arcán, hogy valami nagyon bántja. Újabb cigarettára gyújtott, annak ellenére, hogy az előbb nyomta el. Nem azért szívott olyan sokat, mert szerette az ízét, hanem azért, mert egyszerűen szeretett cigarettázni. Szerette meggyújtani azt a fehér rudacskát, szeretett játszani a tüdejéből kiáramló füsttel és a kezében tartott „koporsószöggel”. Újra a kávéja után nyúlt és akkor pillantotta meg a belépő lányt. A lány annyira gyönyörű volt, hogy hirtelen minden gondja elszállt. Csak a belépő csodát bámulta, és le sem tudta venni róla a szemét. A kávéját lassan az asztalra tette, de még így is majdnem sikerült kiöntenie az egészet. Tekintetével követte a lány minden egyes mozdulatát az ajtótól az asztalig, majd ahogy rendelt és elhelyezkedett. Minden apró mozdulatát elraktározta az agyában.
Egy távolabbi asztalhoz ült le és cappucinót rendelt és mellé friss, ropogós croissante-t. Édes kis kezeivel óvatosan falatozta reggelijét. A kávét is nagyon gyönyörűen keverte, nyolcasokat írva a kanállal bele, ugyanúgy, ahogy a férfi is tette. Hirtelen felnézett és elkapta „rajongója” tekintetét, aki egy cseppet ugyan zavarba jött, de hamar leküzdötte szorongását.
Pár percig csak nézték egymást, de semmi sem történt. Mintha megállt volna az idő és csak ketten lettek volna a világon. Az egyik pillanatban a lány elmosolyodott és a férfi visszamosolygott rá. A szívét hirtelen furcsa melegség öntötte el. Nem tudta semmihez sem hasonlítani ezt az érzést, mert ilyen még sosem fordult elő vele eddigi élete alatt. Olyan volt, mintha tényleg csak ketten lennének a lánnyal a semmi közepén lebegve. Egyetlen csapásra elszállt minden gondja, mintha elmosta volna őket egy hatalmas tengeri hullám. „Örökkévalóság. Rózsaszín örökkévalóság.” – ilyen gondolatai voltak.
Ekkor a férfi hirtelen felemelkedett a székéből és megindult a lány felé. Az csak nézett rá szerelmes pillantásokkal majd felemelkedett ő is a székéről és várta, hogy lovagja végre megcsókolja őt...
...a férfinek hatalmas fájdalom hasított bele az ujjába. Leégett a cigaretta és az égette meg az ujját. – Kurva cigaretta – kiáltott fel mit sem törődve a körülötte lévőkkel, jobban mondva a körülötte lévővel, ugyanis nem volt ott más, csak a pincérnő.
- Kurva cigaretta – szitkozódott, most már halkabban.

Nincsenek megjegyzések: