2009. október 11., vasárnap

Arany Opus 2009

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.
A pályázat az SZMÍT által több éven keresztül sikeresen meghirdetett az „Év Irodalmi Alkotása Pályázat” folytatásaként, annak követőjeként van meghirdetve. A pályázat címének megváltoztatásával az SZMÍT által alapított új irodalmi folyóirat, az Opus és a díj egymásra utaltságát szeretnénk erősíteni.
A pályázatra benyújtható minden olyan magyar nyelven írt széppróza vagy vers, amely nyomtatásban még nem jelent meg, s amelynek közlési jogával a szerző rendelkezik. Egy szerző csak egy művel vehet részt a pályázaton. Tematikai megkötés nincs. A pályamunkát postai küldeményként, minden oldalán jeligével ellátva, három nyomtatott példányban és digitális formában (floppy-lemezen, CD-n stb.) is kérjük benyújtani. A pályaműhöz külön, zárt borítékban csatolandó szerzőjének neve és lakcíme. Ezen a borítékon legyen feltüntetve a pályázó jeligéje is. A külső borítékra pedig kérjük ráírni: Arany Opus Díj.
Levélcím: Spoločnosť maďarských spisovateľov na Slovensku, Dom podnikateľov, Kukučínova 459, 929 01 Dunajská Streda
A pályázatok beérkezési határideje: 2009. szeptember 30.
Pályadíj: 330 euro, valamint Dolán György festőművész Zöld alma című festménye
Olvasói különdíj: 160 euro és értékes könyvcsomag.
A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat irodalomkritikusokból álló zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Grendel Lajos Kossuth-díjas író, Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő és Csehy Zoltán József Attila-díjas költő.
A pályaműveket Társaságunk közvetlenül a beérkezési határidő lejárta után közzéteszi saját weblapján (www.szmit.sk), ahol az olvasók szavazhatnak is arra a szépirodalmi alkotásra, amelyet a legérdemesebbnek tartanak az olvasói különdíj elnyerésére. A szavazók között egy-egy 100.-, 60.- és 30 eurós könyvcsomagot sorsolunk ki.
A díjnyertes mű első felhasználási joga a Szlovákiai Magyar Írók Társaságát illeti meg, és a Opusban jelenik meg a díjátadást követően.
Az ünnepélyes díjátadásra 2009. november 27-én kerül sor Párkányban, a IV. Őszi Írófesztivál keretében megrendezett műsoros esten, ahol a nyertes pályamű egy neves színművész tolmácsolásában hangzik el.
A nem díjazott szövegeket a pályázat kiírója nem őrzi meg és nem küldi vissza.
Az Arany Opus Díjra beküldött pályázatokra a szmit@mail.t-com.sk e-mail címen lehet szavazni. Egy e-mail címről egy szavazat adható le névvel, lakhellyel és telefonszámmal ellátva. Ha valaki a feltételeket nem teljesíti, a szavazás érvénytelen.
A legtöbb szavazatot kapott pályázó olvasói különdíjban részesül, és a szavazók között három értékes könyvcsomag lesz kisorsolva, melyet a IV. Őszi Írófesztivál keretében megrendezett műsoros esten adunk át Párkányban.

KATT:

Arany Opus Díj

Nincsenek megjegyzések: